BRU 17 / Habrakenvis ontvangt oorkonde.
Donderdag 20 januari heeft Mossel- en Vishandel Habraken uit Bruinisse een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De zaak heeft de oorkonde ontvangen voor het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van het product Noordzeevis. Niels Habraken, eigenaar van Mossel- en Vishandel Habraken,  nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.
(lees hier het volledige artikel)

BN de stem : Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaanbaar bij NK Oestersteken.
YERSEKE – Het officiële oesterseizoen begint over tien dagen, maar het Nationaal Kampioenschap Oestersteken in Yerseke biedt alvast een voorproefje. Aan een oesterput proberen elf deelnemers snel maar zorgvuldig 30 platte oesters open te steken. Joost Deurloo uit Bruinisse doet dat volgens de vakjury het beste. Hij wint voor de vijfde keer het NK. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen.” (lees hier het volledige artikel)

PZC: De vis bij Bru17 is een hoeraatje waard.
Bru17 In Bruinisse heeft heel wat in petto. Zeeverse vis uit de Noordzee, juweeltjes van kruiden uit Zonnemaire, krakend brood van de bakker uit het dorp. (lees hier de volledige recensie van de PZC)

De buik van Rotterdam: Je zou het als stadse Rotterdammer bijna vergeten, maar steek het Haringvliet even over en voor liefhebbers van lekker eten blijkt er aan die andere kant van het water nog een hele wereld out there. Op nog geen uur rijden ligt bijvoorbeeld Bruinisse, met het oer-Zeeuwse mosselhuis BRU17 als parel in de kroon. Half juli ging het seizoen er glorieus van start. (lees hier het volledige artikel)

AD: Joost (33) is de beste oestersteker van ons land – en deelt zijn beste tips Chef-kok Joost Deurloo (33) is de beste oestersteker van Nederland. Hij won afgelopen maandag het NK Oestersteken. Over twee weken vertegenwoordigt hij ons land op het wereldkampioenschap in Galway, Ierland. (lees hier het volledige artikel)